На свято Зіслання Святого Духа владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький,  здійснив постриг дяків –випускників Чортківської Дяківсько - Катехитичної Академії ім. свящ.Г.Хомишина. Цього року з 18 студентів 14 виявили бажання  стати священиками, двоє вступають  до монастиря і тільки 2 йдуть, згідно отриманого фаху, здійснювати  дяківське служіння на парафії.

Після Божественної Літургії у Катедрі Верховних Апостолів Петра і Павла владика Дмитро підкреслив, що це велике Боже благословення для Бучацької єпархії та вияв Божої уваги. Адже ці покликання  3 роки зростали і формувалися у Чортківській Академії. Також Преосвященний владика Дмитро подякував батькам та викладачам, а також  ректору о.Дмитру Подобі за добрий приклад, батьківське, чуйне і   пильне служіння  братам у навчальному закладі. А самим випускникам побажав не боятися труднощів і складних завдань, які Бог поставить на життєвому шляху,  а навпаки  уповати і довіряти Господеві .

Також у своєму зверненні  до випускників  єпарх Бучацький наголосив:

Пам’ятайте, що ви закінчили академію імені блаженної пам’яті  священномученика Григорія  Хомишина .  Цей святець віддав своє життя за Церкву Католицьку і ми є Його послідовниками. Він  не йшов на  компроміси, а йшов прямо і твердо, і вів за собою всіх до Царства Небесного.

Потрібно свідчити нашим життям. Не тільки правильно говорити, але і правильно жити, це дуже важливо в сьогоднішній час . Хто не несе хреста, той не йде за Господом».

Після вручення дипломів на святковій  трапезі брати - дяки дарували духовні пісні у власному виконанні для батьків, викладачів, духовенства. Натомість отримували багато щирих побажань,  напутніх слів та благословень від присутніх.

Вражаюче було почути, як мами двох студентів, які збираються вступити до монастиря, в присутності всіх гостей, поблагословили своїх дітей на монашу дорогу, а взамін отримали  від синів в  дарунок пісню «Я піду за Христом, моя мамо».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Це велике Боже благословення для Бучацької єпархії та вияв Божої уваги»,- владика Дмитро (Григорак), єпарх Б https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User