«Метою цієї  прощі було прив’язати  дитинне довір’я і любов до Богородиці в Улашківській іконі, яка славиться багатьма чудами в наших краях. А також залучити  до тісної співпраці освіту і церкву. Проща, незважаючи на погодні умови, дякувати Богові, вдалася»,-підкреслила сестра.

«Хотілось би подякувати нашому Владиці Дмитру, отцям- василіянам, отцям-парохам, які прислали своїх маленьких парафіян, батькам, катехитам, вчителям. Найбільше  хочу  відзначити п. Ірину Гульку, начальника районного відділу освіти, В. М. Мачишин, методиста по християнській етиці в м. Чорткові. Також Т.В.Яремко, начальника управління  освіти ЧМР, мера міста п. М.Вербіцького, та  Василя Дмитровича начальника відділу захисту  справ дитини ЧРА за матеріальну допомогу у проведенні прощі і активну участь  школярів.

Мабуть, коли Господь довіряв їм цей уряд, який зараз виконують,то бачив наперед, що буде цей сьогоднішній день, коли вони прикладуть багато зусиль, щоб діти  були не тільки на різних розвагах в міжнародний День захисту дитини, а приїхали сюди, до Божої Матері, просили її могутнього захисту.

Це так важливо, ще з дитинства, плекати віру і любов до Богородиці»,-підсумувала с.Єремія ЗСПР.

»Віриться, що ця перша дитяча проща в Улашківці, стане щорічною традицією для дітей», - с.Єремія Кузик ЗСП https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User