Заходи щодо відзначення 153-ї річниці перепоховання Великого Кобзаря на Чернечій горі під Каневом відбулися на площі м.Чорткова  біля пам`ятника Т.Г.Шевченка.

 З нагоди пам`ятної дати  священики різних конфесій відправили поминальну панахиду за упокій душі поета.

Представники  духовенства, влади, працівники культури, освіти, студенти навчальних закладів, молодь та небайдужа громадськість також взяли участь у святі.

Крім молитви та звернень, діти, які брали участь у творчих конкурсах, за сприянням п.Тетяни Яблонь та п.Любомира Хруставки, заступника голови районної ради отримали в нагороду подарункові ілюстровані Кобзарі. «Найбільше мене тішить, що це були сільські діти, які на площі зачитували свої вірші. Хіба для них може ще бути краща нагода?»-ділиться враженнями п.Тетяна,заступник керуючого справами виконавчого апарату районної ради - начальник відділу з гуманітарних питань.

"Незважаючи на те, що прожив Т.Г.Шевченко коротке своє життя, та, як ніколи, ми звертаємося до нашого Батька, порадника, наставника, який перший в історії України збудив українську історичну думку, перший розбудив своїм полум'яним словом приспану духовність нації, він перший пробудив національне почуття та любов до України" - йшлося на заході.

Опісля, бажаючі вшанувати пам`ять Великого Кобзаря поклали квіти та засвітили свічки біля підніжжя постаменту Шевченка.

153-ю річницю перепоховання Т.Г.Шевченка святкували у Чорткові https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User