День Героїв у Чорткові вшанували  у суботу, 23 травня, де представники всіх конфесій та миряни молилися разом Панахиду біля пам’ятника Борцям за волю України, що  по вул.С.Бандери

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

У духовному слові до присутніх звернувся Владика Дмитро(Григорак):  «Ми сьогодні вшановуємо Героїв України, як минувшини, так і сьогодення, усіх тих, хто віддав своє життя за кращу долю України, , усіх тих, хто загинув за нашу державу, усіх тих воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої країни і продовжують гинути і дотепер. Кожен має свою земну батьківщину, батьки дають нам життя фізичне, духовне, а батьківщина дає нам життя особистості. Проте, існує одна спільна для всіх батьківщина -небесна, де існує лише добро і немає зла.  Саме вона повинна бути ціллю для всього народу»

Також владика Дмитро наголосив: «Зброя народу -це сила духу кожного із нас, і ми повинні перемогти, але ще є жертви кращих синів нашого народу. Кращим їм пам’ятником служитиме вільна й незалежна Україна і ми повинні внести свій вклад для цього».

«Існує одна спільна для всіх батьківщина -небесна, де існує лише добро і немає зла», Владика Дмитро(Григорак) https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User