З ініціативи паломницького центру «Галилея» паломники  Бучацької єпархії УГКЦ взяли участь у великому святі -  проголошенні святими двох великих мужів Вселенської Церкви Папи Івана Павла ІІ  та Папи Івана ХХІІІ.

Під час паломництва прочани також мали змогу відвідати і ознайомитися з місцями, які мали велике значення для Івана Павла ІІ.

Першого дня відвідали місто Краків - це місто, про яке неможливо описати, його потрібно побачити. Протягом екскурсії у Кракові  відвідали Вавельський Замок,  Катедральний Собор Святих Станіслава і Вацлава, Головну Ринкову Площу, послухали мелодію відомого Краківського сурмача, також дізналися і іншу історію про святих покровителів цього міста. Завершенням дня була урочиста свята Літургія в Українській церкві Воздвиження Чесного Хреста. А на нічліг прочани  відправилися у чудове місто паломництва Ченстохов,  монастир Сестер Милосердя св. Вінкентія.

Наступний день  звершився Літургією у монастирі, сніданком і походом на Ясну Гору до Ченстоховської Чудотворної ікони Божої Матері. Також ця ікона ще має назву Белзька  ікона Божої Матері. Біля стіп Божої Матері  прочани випрошували у Богородиці потрібні  ласки.  Пройшли Хресну Дорогу, стації якої розміщенні навколо святині. Після обіду  мали нічний переїзд до Венеції. День у Венеції розпочався прогулянкою вузькими вуличками цього міста. У Венеції  відвідали відомий міст - ,,Ріальто”, Базиліку св. Марка, у якій знаходяться мощі Євангелиста. У вільний час самі могли поблукати заплутаними вуличками міста і оглянути інші святині і архітектурні пам’ятки Венеції. На завершення дня помолились Божественну Літургію, під час якої чисельно приступили до Святої Тайни Євхаристії. Після завершення  вирушили на вечерю та нічліг у вічне місто Рим. День розпочався Літургією у Гроті, де молилися за нашу неньку Україну, потім мали екскурсію по святинях. Відвідали  Базиліку Св. Петра, Фортецю Св. Ангела, одну з найгарніших площ Риму, також молилися в українському  храмі Сергія і Вакхи, після чого відправилися до стародавньої пам’ятки архітектури- Колізею. Прочани мали змогу подивитися на Стародавній Рим.

На наступний день взяли участь в Божественній Літургії у нашій церкві Святої Софії, де молилися за заступництвом тих двох святих, яких проголосив Папа Франциск. Отримавши Папське Благословення,  вирушили у Відень, де зранку відвідали храм Святого Стефана та українську церкву Святої Варвари, у якій прочани двох груп з України взяли участь у Божественній Літургії, після якої отримали благословення мощами Святого Йосафата і Святої Варвари. Також прочани мали вільний час, мали можливість  випитити  справжньої віденської кави і з’їсти штруделя. Під покровом Богородиці всі із Божим благословенням  та  позитивним настроєм повернулися на рідну Україну, на яких чекали рідні, близькі і знайомі.

Підготував студент ЧДКА  бр. Руслан Михалінчик

Паломництво на Канонізацію Папи Івана Павла ІІ та Папи Івана ХХІІІ із Бучацької єпархії https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User