Молодіжну християнську спільноту УГКЦ «ЦВІТ» створив на парафії смт. Скали-Подільської, отець Василь Германюк  27 квітня 2014 року Божого.

На першому урочистому зібранні було біля п’ятдесяти дітей. Зустріч провели після Служби Божої на природі біля Збруча. Свята Літургія, молитви, цікаві й веселі конкурси, різноманіття ігор, банси, пікнік, рибна юшка, шашликовий перекус, – все це додало особливого колориту у сучасній молодіжній прославі Творця. Завдячуючи парафіяльним аніматорам: Олесі Москавлюк, Аліні Червоноокій, Ользі Фігуш, Іванні Притці та іншим «сучасним апостолам». Молодь двох парафій, Скали-Подільської та Лосяча, зуміли відшукати в собі особливий зв'язок з Ісусом, маючи при цьому надзвичайне зацікавлення бути дітьми Божими, бути Божим цвітом. Окрім імпрез, молодь змогла, з нагоди 25-ти річчя легалізації УГКЦ, послухати коротку цінну історичну інформацію про життя нашої церкви у підпіллі від вчителя історії, Оксани Леонтіївни Ундерко.

Діти, під надзвичайно позитивними враженнями, поверталися додому, очікуючи найближчих зустрічей в храмі на молитві та щотижневих спільнотно-пізнавальних зібранях.

Молодіжна спільнота «ЦВІТ» більше дізналася про підпілля УГКЦ в Скалі-Подільській https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User