Чин умивання ніг відбувся в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла у Страсний четвер, 17 квітня 2014р.Б. . Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Дмитро(Григорак),ЧСВВ.У молитві взяли участь священики із ближніх деканатів єпархії, а також вірні храму. На святій Літургії «Послання до священнослужителів Блаженнішого Святослава» зачитав генеральний вікарій Бучацької єпархії о.В.Заболотний.

«Чин умивання ніг – обряд, згідно з яким у Страсний четвер архиєрей, за прикладом Христа, котрий умив ноги своїм учням за Тайною вечерею, умиває в храмі ноги священнослужителям на знак глибокого смирення і служіння.

Сьогодні цей чин увійшов до богослужбової практики деяких Церков східної традиції. Його здійснюють у катедральних соборах УГКЦ»,-зазначається на офіційному сайті УГКЦ.

Після Святої Літургії владика Дмитро (Григорак) ще раз привітав всіх священиків зі святом, зокрема зауваживши вдячністю тих, які проявили своє служіння  в нелегкі часи  Майдану. Владика також наголосив на тому, що жертва священства триває  постійно: « Дорогі мої отці! Сьогодні, як ніколи, потрібно бути близько Божого люду, повіреного Вам стада,щоб ніхто не загубився. Що нам в цій нелегкій жертві допоможе? Віра в Господа. Віра в те, що Господь завжди буде з нами. Саме віру, певність, силу духа потрібно передавати нашим вірним, а  не страх.  Бо ми є пастирі Ісуса Христа. Всю вашу непевність, сумніви і немочі віддавайте Господеві, щиро віддавайте Ісусові. Все, що потрібно для того, щоб ви були тверді  та непохитні у вірі, Господь Вам  дасть. Маємо велику відповідальність за наших вірних,особливо в цей переломний час для нашої країни».

«Бажаю вам сили  духа, непохитної віри і ласку виконати те, що забажає від  вас Господь. Будьте з Господом завжди ,кожної миті!»-закінчив Архипастир.

Вкінці діти катехитичної школи,  що функціонує при катедрі, привітали священиків та подарували пам’ятні листівки.

«Маємо велику відповідальність за наших вірних,особливо в цей переломний час для нашої країни»,-єпарх Бучацьк https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User