Споглядаючи на Ісуса під час Його страстей, бачимо, немов у дзеркалі, страждання всього людства та знаходимо Божественну відповідь на таємницю зла, болю і смерті.

Про це, коментуючи під час загальної аудієнції в середу, 16 квітня 2014 року, посередині Страсного тижня, події, пов’язані із стражданнями і смертю Ісуса, сказав Святіший Отець Франциск, Папа Римський. Повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Папа зазначив, що побачені страждання і смерть завдають людині рани, особливо, якщо йдеться про невинних. А Ісус бере на себе все це зло. «Ми очікуємо, – додав він, – що Бог у своїй Всемогутності тріумфальною божественною перемогою розгромить несправедливість, зло, гріх і страждання. Бог, натомість, показує нам смиренну перемогу, яка по-людськи виглядає поразкою».

Божий Син на хресті виглядає переможеним. Однак «коли здається, що все втрачено, коли нікого не залишилося, тому що “ударять пастиря і вівці розбіжаться”, саме тоді діє Бог могутністю воскресіння. Воскресіння Ісуса – це не щасливий кінець гарної казочки, це не happy end якогось фільму, але втручання Бога-Отця там, де розбивається людська надія. У хвилини, коли здається, що все втрачено, у хвилини болю, коли багато людей відчувають потребу зійти з хреста, настає момент, найближчий до воскресіння», – наголосив Наступник святого Петра, пригадавши, що ніч стає найтемнішою саме перед світанком, але в найтемнішій хвилині втручається Бог.

Підсумовуючи, Папа зазначив, що Ісус, який вибрав цю дорогу, кличе нас наслідувати Його. І коли настають такі моменти, коли не знаходимо виходу із наших труднощів, не треба маскувати своє падіння, але «з довірою відкритися на надію на Бога».

Департамент інформації УГКЦ

«Воскресіння – це не щасливий кінець гарної казочки, а присутність і дія Господа Бога», – Папа Франциск https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User