Театралізована Хресна Дорога,  яку провела  ТУСК «Обнова» з м.Івано- Франківська, на запрошення Молодіжної Комісії Бучацької єпархіїУГКЦ,  відбулася  в м.Чорткові 9 квітня 2014 р.Б.

Хресна Хода розпочалася  о 16 00 год. від церкви Вознесіння ГНІХ,через ціле місто і завершилася біля Катедрального Собору Верховних Апп.Петра і Павла. Активну участь у дійстві взяли  студенти Чортківського Державного медичного коледжу та педагогічно-гуманітарного коледжу ім. О.Барвінського, за що молодіжна комісія висловлює вдячність керівницту закладів. Бо саме молоде покоління, виховане на християнських засадах, буде розуміти: чинячи зло ближньому, ти вчиняєш зло самому Господеві. Особливо молодь, у чисельній кількості, на цей раз мала можливість побачити театралізовану Хресну Дорогу та разом з Ісусом, у молитві, пройти вулицями рідного  міста. Це незабутнє враження, від побачених на власні очі страждань і терпінь Христа, не могло залишити байдужими навіть дуже закам’янілі душі.

Вкінці,  Преосвященний Владика Дмитро Григорак,ЧСВВ  подякував організаторам і учасникам Хресної Дороги, а також звернувся до присутніх,зауваживши:  «Кожен з нас сьогодні глибоко усвідомив, які наслідки має гріх, ми побачили це самі. Від вас, молоді люди, залежить доля світу, вашого маленькокого світу, міста,села… Якими будете ви, таким буде наш світ. Не  вбивство, наркоманія, розпуста, не ворожіння, злоба, заздрість, магія мають мати місце в нашому житті. За гріх треба платити і тим, хто його чинить і тим, хто його не чинив».

«Але Господь переміг смерть. Той, хто йде за ним, хто хоче сказати гріхові «ні», той  може це зробити силою ласки Ісуса Христа.

Ми бачили, яка ціна в нашій державі була заплачена за вчинене зло. Ми християни маємо бути на боці правди, де є правда - там є Господь».

Також о.Андрій Лемчук, парох катедри,   пригадав, що на наступний день студенти можуть прийти до Святої Тайни Сповіді, а також о.М.Лемчук, заступних голови молодіжної комісії, запросив  присутню молодь взяти участь  єпархіальному молодіжному  з’їзді,  який відбудеться 17 травня цього ж року.

«Які наслідки має гріх, ми побачили це самі»,- єпарх Бучацький владика Дмитро(Григорак),ЧСВВ на театралізован https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User