По - особливому радісно святкували свято Благовіщення Пресвятої Богородиці у містчку Хоросткові, бо у цей час завітав до нас сам правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Преосвященний  владика Дмитро (Григорак).

В українських вишиванках, з короваєм у руках, зустрічали дорогого гостя діти  парафії «Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці». З приємним хвилюванням у серцях вітали свого духовного батька священики нашого храму о. Петро Цвях та о. Петро Панасюк. “Увійдіть в наш храм, Ваше Преосвященство, очоліть Божественну Літургію, навчайте і благословіть нас’’,- вручаючи напрестольний хрест і ключі від церкви,  запросив о.П.Цвях.

У  промові владика Дмитро  звернувся з архипастирським словом до всіх присутніх у храмі, привітавши  з великим Богородичним святом.  Єпископ торкнувся важливих питань життя сучасних християн,  проблем українського сьогодення  та просив до ще більшої і гарячої молитви за кращу долю для українського народу,  акцентуючи  увагу на великому Божому дарові  життя. 

По закінченні Архиєрейської Служби Божої владика молився за родини нашої парафії і  з рук єпископа, через окроплення освяченою водою, прийняли благословення ті жінки, які в надії очікують на прихід у світ нового життя.

Щиросердечно дякували за візит священики, даруючи владиці прекрасний букет живих квітів.

Але на цьому місія владики не закінчилася, бо разом з церковним братством, у супроводі духовних пісень, всі процесійно відправилися, до Богом вибраного місця, місця освячення спорудженого Хреста під забудову  нового Божого храму в районі цукрового заводу  м. Хоросткова. Торжественно Архиєрей зі священиками освятили хрест. Ще раз з вітаннями та добрими побажаннями звернувся до всіх присутніх владика, вселяючи у наші серця  гарну надію і прекрасні сподівання на щасливе майбутнє містечка з новою святинею. ‘Забагато храмів не буває і там, де люди відвідують більше церкву, менше їх є в місцях позбавлення волі. Бо де більше люди прагнуть Бога, там менше є гріха’, - промовив єпарх.

Свою щиру подяку , а також  подяку від жителів м.Хоросткова склала Преосвященному владиці і голова міської ради Олійник Ганна Семенівна.

Ми віримо, що Господь допоможе нам у спорудженні Божого храму, а також благословить нашу громаду і весь український народ.

Парафіяни м. Хоросткова

Свято Благовіщення у Хоросткові https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User