Акт посвяти українського народу під Покров Пресвятої Богородиці в Бучацькій єпархії УГКЦ, зокрема в м.Чорткові, здійснив Преосвященний владика Дмитро (Григорак),ЧСВВ 6 квітня 2014р.Б..

Особливістю посвяти була присутність у Катедральному соборі Верх. Апп. Петра і Павла Улашківської  Чудотворної ікони  Матері Божої.

Пізніше, через ціле місто разом з  Чудотворною іконою  Божої Матері, відбулася Хресна Хода, в якій взяли участь духовенство та вірні  всіх християнських конфесій м.Чорткова.

Преосвященний владика Дмитро(Григорак)  наголосив, що Пресвята Діва Марія завжди була Матір’ю для українського народу і сьогодні в нелегкий, випробувальний період вона залишається вірною своїм дітям.

«Саме тому ми сьогодні здійснили цей історичний Акт посвяти під Покров Богородиці, щоб  засвідчити своє довір’я до Богоматері. Така посвята відбувається в нинішній день по всій Україні, з ініціативи глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава»,- зазначив єпископ.

«Пресвята Діва Марія завжди була Матір’ю для українського народу»,-владика Дмитро(Григорак), єпарх Бучацький https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User