Науково-практичний семінар на тему:» Співпраця Церкви та освіти  у справі духовно-морального виховання учнів» відбувся в Бучацькій єпархії 5 лютого 2014 р.Б. У семінарі взяли участь священики із деканатів,  відповідальні за шкільництво та вчителі християнської етики.

Розпочався семінар молитвою за Україну. Опісля духовну призадуму на тему: »Подорож до Еммаусу»  провів о.д-р М.Думич. о.В.Демчук,  очільник комісії у справах освіти і виховання  Тернопільсько-Зборівської митрополії розповів про освітньо-виховні аспекти соціальної доктрини Церкви та завдання  комісії у справах освіти і виховання  . Директор Бучацького ліцею ім. свящ. Йосафата о.Іриней Гумен, ЧСВВ поділився думками про працю в катехитичних школах. Також у семінарі активно взяв участь о.А.Юськів, приготувавши ґрунтовну доповідь на тему:»Релігійні мотиви творчості Т.Г.Шевченка» та читав поезію Кобзаря. О.д-р Р.Корнят у своїй доповіді підніс питання про  систему створення спільноти вчителів - християн, які б входили в Асоціацію вчителів -  християн України. Також в спільному обговоренні прозвучали думки про взаємодію сім’ї, школи і церкви та їх роль у вихованні дітей.

Науково - практичний семінар на тему: »Співпраця Церкви та освіти у справі духовно-морального виховання учні https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User