У день вручення дипломів випускники Чортківського державного медичного коледжу, на чолі з директором п.Л.Біликом та викладачами, молилися подячний молебень до Богородиці у катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла.

Пізніше, у приміщенні коледжу відбулася урочиста частина присвячена врученню дипломів. Звертаючись до випускників преосвященний владика Дмитро заохочував бути добросовісними у виконанні свої обов’язків щодо нашого народу. Назвавши основні пороки такі як: корупція, хабарі, розпуста тощо, владика наголосив на людській гідності та вартості людського життя, які є дарами  Божими.

Також, користуючись нагодою, єпарх Бучацький пригадав Небесну Сотню і твердо застеріг випускників не робити випускний вечір з музикою:» Оскільки, ми маємо розуміти, що Україна сьогодні в великій жалобній скорботі. За те, що ми зараз маємо - ми заплатили дуже  дорогою ціною,ціною більше як сотні життів молодих людей. На їхньому місці могли бути ми.Тому постараймося гідно шанувати пам'ять наших героїв».

Такої ж думки притримувався і о.М.Левкович УПЦ, який сказав:»Дорогі діти, ви маєте сьогодні найбільшу радість,бо ви вже є в вільній Україні, за яку вже пролили кров багато наших героїв Майдану. Тому ,радість не в музиці сьогодні, а в свободі, яку не купиш ні за які гроші».

Преосвященний владика Дмитро (Григорак),єпарх Бучацький побажав медикам: »Бути добросовісними у виконанні сво https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User