Віче, присвячене пам’яті Небесної Сотні, відбулося в м.Чорткові. У ньому взяли участь старшокласники Чортківської гімназії ім.о.Маркіяна Шашкевича з портретами героїв майдану,студенти та жителі міста.

Панахиду очолив Преосвященний владика Дмитро (Григорак), ЧСВВ, який звернувся до присутніх такими словами:»Був час, коли ми тут молилися, постили і думали, що ми ще можемо зробити для добра нашої України? Якби  ті, хто був під свистом куль відступили, то удар мусіли б прийняти ми. Ті хлопці пішли з голими руками, але  з вірою в серці. На жаль, дуже дорогою ціною нам це далося,але  ейфорії не може бути. Далі продовжуємо  строгий піст, молитву. Не можна розслаблятися,  розпач і ейфорія дуже шкідливі, навіть в духовному житті. Молитва,  піст, добрі справи і відмова від тяжкого гріха - це те, що нам допоможе. Країна зараз  в великій скорботі і печалі, найкращі наші сини  України загинули, вулиці і майдани будуть названі їхніми  іменами. Ті сини є герої, саме вони стали захисниками, а не, на жаль, офіцери і воїни, які мали б нас захищати.

В ці дні вирішується  доля України на сотні років. Всі дивуються, як це сталося без зброї. Подякуємо Богові, бо без Бога ми б цього не досягли. А тепер тільки Божа влада, яка є християнською і українською, може добре повести наш народ.

Дуже явно видно всім - це  Бог діє. Чому піднялись мільйони?  Чому пропав страх? Бог діє сильно і потужно. Але   зараз  молімось:» Боже дав нам сміливість, дай нам  ще мудрості, очищення свідомості, совісті.

 Ми вже переступили поріг нового життя, але воно ввійде в дію тоді, коли ми перемінимо своє життя, станемо новими, іншими. Хто буде творити нове життя? Хто як не ми, без образ,без  тяжких гріхів, без абортів.Ми хочемо, щоб нас не вбивали,а самі українці за роки незалежності вбили 30 мільйонів невинних дітей абортами. Як на це все Бог дивиться?

Вкінці владика Дмитро побажав всім завжди в молитовній пам’яті носити тих, які загинули на майдані за волю України і її краще майбутнє.

Преосвященний владика Дмитро(Григорак),ЧСВВ,єпарх Бучацький: «Боже, дав нам сміливість, дай нам ще мудрості, https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User