Освячення каплиці в Чортківському пологовому відділенні відбулося 25 лютого 2014 р.Б.Освячення здійснив преосвященний владика Дмитро (Григорак), ЧСВВ разом з духовенством єпархії,капеланом о.Павлом Вандяком, а також гостем із Швейцарії,о.Клаусом.

Після Молебню до Богородиці владика Дмитро звернувся до присутніх: «Дорогі лікарі! Пам’ятайте про те, що людське життя починається з моменту зачаття і триває до моменту природньої смерті. Якщо жінка має намір зробити аборт, ваш християнський обов’язок –переконати її, що вона мусить народити цю дитину ,зберегти її життя. Дуже сумною є статистика по-відношеню до абортів в Україні за час незалежності- 30 мільйонів дітей не змогли побачити Богом створений світ і його красу.

Ми всі хочемо,щоб Господь зсилав своє благословення на нашу Україну. Останнім часом переживаємо події, які відбуваються у м.Києві, усильно молимося і просимо  Божої опіки і Божого провидіння. Але, чи Господь забув ту кількість абортів,яка була зроблена?»

 «Потрібно кожному з нас сказати: «Ні важкому гріху у моєму житті!» і тоді Бог прославиться на нашій Україні»,- зазначив преосвященний владика Дмитро.

Головний лікар відділення  Худзик М.А. подякував владиці, духовенству та  наголосив: «Маючи каплицю в пологовому відділенні, приходячи зранку на роботу, маємо знайти час, щоб помолитися за Божу допомогу у нашій праці».

Повідомив капелан о.П.Вандяк

Але, чи Господь забув ту кількість абортів, яка була зроблена?»-владика Дмитро Григорак на освяченні каплиці https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User