«Будьте пастирями, «просякнутими запахом» своїх овець». 
Папа Франциск

В ці дні глибокого протистояння між українським народом і владою наша Українська Греко-Католицька Церква закликає духовенство і мирян до глибокої молитви і строгого посту за вирішення мирним шляхом політичної кризи, яку переносить на даний час наше суспільство.

Цими днями священики Бучацької єпархії Чортківького деканату, з благословення правлячого Архиєрея владики Дмитра (Григорака), під керівництвом отця-протосинкела В. Заболотного, відвідали Євромайдан у Києві, щоб надати духовну підтримку не тільки своїм вірним, а всім тим, хто буде просити про це у духовенства.

 Божественна Літургія, молебень на сцені, поминальна панахида за героїв нашого Євромайдану, які віддали своє життя за краще майбутнє для нас і наших прийдешніх поколінь, спільна вервиця, духовні розмови, св. Тайна Сповіді, роздача вервичок для всіх бажаючих, які просять нашого Господа за якнайшвидше і мирне вирішення протистояння, – все це глибоко духовно піднесло наших вірних і всіх українців доброї волі.

Українці  стоять на Євромайдані та інших вулицях нашої славної столиці за гідне життя в демократичній, європейській, а найголовніше християнській державі, де ціняться закони  Божі, закони моралі і закони, що служать всім тим, що бажають жити в великій і заможній Україні.

о. д-р Мирослав Думич

Духовна підтримка Євромайдану https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User