Божественну  Літугію з нагоди закінчення 2013 і початку 2014 року очолив правлячий Архиєрей Бучацької єпархії владика Дмитро Григорак,ЧСВВ    в  катедральному Соборі Верховних апостолів  Петра і Павла м.Чорткова . У новорічну ніч вірні   мали  чудову нагоду, молитовно, скласти свою подяку Господеві  за прожитий 2013 рік  і просити благословення на наступний. Така традиція вже давно практикується в греко-католицьких храмах не тільки м.Чорткова, а й багатьох храмах  Бучацької єпархії УГКЦ.

«Минулий 2013 рік,  можливо, був для нас у чомусь тяжким, переломним, роком розчарування, проте, він приніс нам найголовніше -  надію! Тож маючи надію, ми вступаємо у Новий 2014 рік. Наша надія – це не якісь утопічні мрії, - це надія на Бога! Хто надіється на Бога – ніколи не розчарується. Жодна молитва людини не проходить марно. Господь у потрібний час відповідає на неї,  важливо, щоби ми не зневірювалися у Ньому!» - так єпарх Бучацький  закликав присутніх  молитися за майбутнє українського народу.

Владика Дмитро( ГРИГОРАК) привітав усіх з Новим 2014 роком Божим  та побажав  «…не просто миру, а Божого миру, в якому полягає спражнє щастя.

Пізніше вірні вітали одні одних та пригощалися солодощами.

Владика Дмитро( ГРИГОРАК) привітав усіх з Новим 2014 роком Божим та побажав «…не просто миру, а Божого миру https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User