Канонічна візитація  розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці та переглядом пасторальної, літургійної, адміністративно-матеріальної та фінансової частини життя парафії храму Вознесіння Господнього в м.Чорткові. Цього ж дня візитацій на комісія з таким же завданням відвідала греко-католицькі парафії в с.Ридодуби та с.Білобожниця, де також парохом є о.д.А.Мельник.

Візитація Преосвященного владики Дмитра (Григорака) розпочалася в четвер  зустріччю з парафіяльною спільнотою,також владика відвідав голову селищної ради. Візитація продовжилась пастирським візитом до  шкіл в с. Ридодуби та с. Білобожниця, зустрічами з педагогічним колективом та учнями, для яких преосвященний владика подарував духовну літературу та пам’ятні ікони.

Після обіду тяжкохворі парафіяни с. Білобожниця мали нагоду особисто поспілкуватися зі своїм єпископом, а також прийняти  Тайну Єлеопомазання. Після Божественної Літургії,яка відбулася о 17  00год на парафії Преображення Господнього в с.Білобожниця, владика Дмитро мав зустріч з парафіяльною спільнотою.

В п’ятницю, після Архиєрейської Святої Літургії у храмі Вознесіння Господнього, владика зустрівся з дирекцією ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 та учнями, опісля відвідав школу-інтернат І-ІІІ ступенів, де також подарував духовну літературу та пам’ятні ікони. Після обіду єпарх Бучацький мав особисті зустрічі з бажаючими парафіянами храму Вознесіння Господньго, зі спільнотою Апостольства молитви,»Матерями молитви»,церковним братством, хором та цілою спільнотою.

В суботу 14 грудня владика відслужив заупокійну Святу Літургію та панахиду за померших парафіян,  після того зустрівся з дітьми парафіяльної  недільної школи.

Після обіду владика Дмитро відвідав хворих парафії, уділяючи Святу Тайну Єлеопомазання . Перед Вечірнею зустрівся з спільнотою УМХ. Пізніше владика спільно вечеряв зі священичими родинами о.д.А.Мельника та о.М.Лечука.

В неділю Владика очолив Архиєрейську Святу Літургію в храмі Вознесіння Господнього,та подякував духовенству  та вірним за прийняття канонічної візитації.

Канонічна візитація на парафіях Бучацької єпархії УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User