25 червня 2013р.Б. єпархіальному управлінні відбулася зустріч з митрополитом Тернопільсько-Зборівської митрополії Василем Семенюком та отцями-деканами Бучацької єпархії УГКЦ.

У рамках зустрічі обговорювалось важливе питання приготування до Всеукраїнської Прощі до Марійського Духовного Центру  «Зарваниця»,яка відбудеться 13-14 липня 2013р.Б. та допомоги і участі у ній духовенства Бучацької єпархії. Також митрополит висловив сподівання на чисельну кількість вірних, яку наперед мають проінформувати священики .Митрополит наголосив, як важливо є донести до мирян, що таке проща. « Дорогі отці, навчайте людей, що це не екскурсія по Зарваниці, щоб подивитися, які гарні куполи, будова, тощо. Важливо навчити людей, що це відпустове святе місце, і що таке відпуст. Найголовніше, щоб прочани висповідалися і прийняли Євхаристійного Христа. Канонічне право каже, що парох зобов’язаний з людьми йти на прощу».

Крім того, митрополит ділився досвідом та здобутками духовної праці на східній Україні, зокрема на Хмельниччині, в Кам’янці-Подільському.

ЩО НАЙВАЖЛИВІШЕ НА ПРОЩІ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User