14 - 15 червня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа відбувся патріарший відбірковий тур міжнародного конкурсу сучасної релігійної пісні «Пісня серця». Цьогорічний конкурс був присвячений Року віри та 1025-й річниці Хрещення України і проходив під гаслом «Віра, якою я живу».

У конкурсі взяли участь 111 дітей з усіх єпархій та екзархатів України. 12 переможців єпархіального рівня  з Бучацької єпархії взяли участь у відбірковому турі патріаршого рівня у  Львові.

Вже кілька років поспіль Бучацька єпархія  з Божою поміччю, завдяки талановитим учасникам та їхнім наставникам, привозить призові, і в тому числі, перші місця .Цього року аж два перші місця отримали: в молодшій і середній категорії.»Спас кличе діточок»-такою піснею  завоював високу оцінку журі і прихильність та симпатію залу  7-річний Владислав Боднарчук з смт.Більче –Золоте, отримавши перше місце в молодшій категорії.

А Роман Сасанчин із с. Садки ,Товстеньського деканату, який виконав свою авторську пісню «Крила життя» не зміг не захопити аудиторію слухачів і теж отримав перше місце. Самі ж кокурсанти довго аплодували, вже відомому їм виконавцеві, який в своєму творі виразив переживання дитячих терпінь та приймання Божої волі. Зоряна Пилип  з Борщева, в вишитому українському строї ,що теж впливає на оцінювання, майстерно виконала твір О.Фізяра «Бог єдиний», отримавши 3 місце в старшій категорії.

 Як повідомляє департамент УГКЦ:» Також на конкурс приїхала одна учасниця з Австралії. Прослуховування відбувалося у трьох вікових категоріях: 7 - 10, 11 - 13 і 14 - 17 років. Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі, серед якого були заслужені артисти України, музиканти, композитори, педагоги. Текст кожної пісні також отримав відповідну богословську та літературну оцінку.

За підсумками прослуховування було відібрано 16 дітей, які посіли призові місця у відповідних вікових категоріях. Пісню однієї учасниці журі відзначило як найкращу авторську пісню. З результатами конкурсу можна ознайомитися на сторінці Патріаршої катехитичної комісії за цим посиланням – pcc.ugcc.org.ua».

Гала-концерт відбудеться в Львові зо червня 2013р.Б..Пізніше переможці своїм співом, у РІК ВІРИ, прославлять Гопода і порадують києвлян.

ПЕРЕМОЖЦІ «ПІСНЯ СЕРЦЯ 2013» ІЗ БУЧАЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User