За новим стилем, у неділю Зіслання Святого Духа відбулося урочисте храмове свято в українській парафії Пресвятої Трійці у м. Вільнюсі, столиці Литовської Республіки.

В цей пам’ятний день  Архиєрейську Божественну Літургію очолив і виголосив змістовну і повчальну проповідь Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ, єпископ Бучацький, якому прислуговував о.д. Мар’ян  Лемчук  у співслужінні о.о. василіан.

 Під час Архиєрейської Літургії, за участю чисельних парафіян і гостей, був присутній  Посол України в Литовській Републіці та Голова Української Громади у м. Вільнюсі.  Архиєрейську Службу Божу співав молодіжний хор “Радуниця” зі Львова.

Після Архиєрейського Богослужіння були концертні виступи литовців і українців, які  усім присутнім  залишили особливі духовні враження.

Слід згадати, що при храмі Пресвятої Трійці відновив свою діяльність Василіянський монастир у якому на початку ХVІІ століття звершив монаший подвиг апостол єдності церков – Святий священномученик Йосафат. Незабаром виповниться 500 років церкві Пресвятої Трійці, яку у 1514 році збудував представник української династії -  великий князь Олександр-Костянтин Острозький.

 Цього року, в листопаді, заплановано проведення вільнюського семіту Україна ЄС. З цієї нагоди запрошуємо всіх українців, які будуть присутні на цьому семіті у Вільнюсі, до нашого українського святого Храму Пресвятої Трійці у столиці Литви, що має надзвичайне історичне значення для нашої Церкви і України.

Повідомив о. Вінкентій Яніцький, ЧСВВ

Храмове Свято Пресвятої Трійці у Вільнюсі https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User