Зустріч священиків Бучацької єпархії з римо-католицьким  священиком о. Клаусом Рорера у єпархіальному приміщенні відбулася 5-6 березня 2013р.Б.

О. Клаус є секретарем єпархії м. Хур, що на Сході Швейцарії. На запрошення Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії Владики Дмитра( Григорака) , з нагоди Року віри, своє духовне слово сформулював у двох аспектах:Свята Літургія та духовність священика у рамках ІІ Ватиканського Собору. Зокрема,  гість ділився своїми думками щодо реформ, які відбулися у церкві після ІІ Ватиканського Собору. Заохочував бути відкритими до тих, для кого  служиться  Свята  Літургія, щоб собою не закривати особи Христа. Багато прикладів наводив з життя Папи Венедикта XVI, його відношення до Літургії, а саме, до пошани Св. Тайни Євхаристії. «Працювати  над   собою постійно, не зважаючи на вік, це є одним із важливих завдань священика для того, щоб бути здатним пропустити через себе світло Христа»,- наголошував о. Клаус.

Крім настанов між присутніми в залі зав’язалася цікава розмова у формі питань- відповідей, у якій теж радо взяв участь єпарх Бучацький владика Дмитро(Григорак).Також владика повідомив про цьогорічну візитацію парафій Бучацької єпархії.

Формаційна зустріч священиків Бучацької єпархії https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User