Дияконські свячення з рук Преосвященного Владики Дмитра (Григорака) отримали Богдан Пелех та Володимир Заліпа  3 березня 2013р.Б.. Для парафіян Собору Верховних Апостолів Петра і Павла це була чергова нагода стати свідками свячень та молитися за   нововисвячених  отців дияконів Бучацької єпархії УГКЦ.

В кінці владика звернувся з вітальним словом до отців дияконів:

«Хочу подякувати Богові  за те, що не забуває за нашу церкву і  дає  періодично і регулярно нам нових служителів при Його престолі. За останні пів року я висвятив близько 10 священиків  і дияконів. Це означає, що Церква росте  і розвивається. Це все є жертвою наших батьків, які терпіли за віру, і нині ми маємо нові покликання. Бажаю вам, дорогі отці диякони,  бути служителями  Христовими  в повній мірі, наскільки це бути вимагати Церква. Хай цей час, до отримання священичих свячень, буде підготовкою і загартуванням у вірі».

 Також владика пригадав вірним про те, що впродовж 20 днів у Римі проходить конклав: «Тому заохочую Вас всіх молитися за добрий вибір папи: щодня, будь – яку молитву за провідника і керівника Католицької  Церкви».

«Нові покликання-це жертва тих,які терпіли за віру» https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User