«Через Вас Бог творить красу у мистецтві», - владика Димитрій

10 січня 2022 р. Б. в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра та Павла в м. Чорткові виконавці професійної класичної музики Ірина та Олег Малики, Оксана Горєлова подарували для парафіян концерт під назвою: «Особливе Різдво», на якому звучав живий звук різдвяних колядок та мелодій на фортепіано та віолончелі.

Для слухачів ці прекрасні, молитовні, мелодійні миттєвості були чудовою нагодою заново ввійти в глибину духовної реальності Різдва, не просто вслухатися в красу виконання, а й молитися, і в такий творчий спосіб прославляти Господа.

Сама Ірина Малик поділилася своїми враженнями від виступу: «Дякуємо всім, хто був з нами. Дякуємо кожному, хто знайшов годинку свого часу та завітав розділити радість Різдва Христового. Ваше тепло зігрівало нас. Ви особливі. Також особлива подяка і маленьким діткам, які слухали кожну нотку. Миру та добробуту Вашим родинам! Дякуємо преосвященному владиці Димитрію Григораку, о. Андрію Лемчуку та о. Роману Гарасиміву. Дякуємо за чудові фото Василю Стасишину. Розпочинати «Особливе Різдво» в Катедральному Соборі було дуже відповідально».

Олег Малик підкреслив, що цей концерт вони посвячують своїй бабусі, яку в цей же день похоронили, та що він вірить, що вона слухає ці колядки вже на небесах.

Слухачі також висловили свої вдячні думки: «Сьогодні, по-особливому, переосмислили Різдво всі, хто був на концерті вокальної та інструментальної музики під назвою «Особливе Різдво», який підготували Олег і Катерина Малики та Оксана Горєлова. Щиро дякуємо!!!».

«Цінна робота. Великий масив якісної класики в гарному виконанні. Чудово!».

«Шкодую, що не був присутній, бо захворів в сам розпал свят. Оглядав відео. Ви важливі, бо вміло прищеплюєте смак до класики, вплітаючи поміж відомими творами, досі нечуті. Гарно, коли Stille Nacht звучить мовою оригіналу. Слухацьку аудиторію потрібно вирощувати. Ви це робите зі смаком. Вітаю з цим. Наснаги!» (Остап Барановський).

«Це неймовірно! Щиро вдячна вам за чудову, просто неперевершену музику. Вдячність Вашим батькам, що свого часу розгледіли талант і розвивали, примножували й тепер ви прославляєте Христа» (Тетяна Гриндула).

Також на закінчення зустрічі владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, висловив свою вдячність виконавцям: «Дякую Вам за хвилини краси. Краса - це атрибут Бога. Нас вражає сувора краса гір, безмежна краса океану, але найбільша краса, у якій Бог себе проявляє, - це краса кожного з нас. Ця краса не така, яку можна розгледіти в дзеркалі, це краса душі. Бог через кожного з нас продовжує творити красу у світі, через Вас він творить цю красу у мистецтві, яку Ви нам щойно подарували. Дякуємо і надіємось, що будете ще ділитися, Богом Вам даною, красою на славу Божу і для добра України».

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Через Вас Бог творить красу у мистецтві», - владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/140122/010.jpg#joomlaImage://local-images/2022/140122/010.jpg?width=1152&height=768 Super User