Спільні реколекції української та іспанської молоді в Зарваниці

4-5 лютого 2017 р. Б. у Зарваниці відбувалися дводенні реколекції (дні духовної віднови) для молоді Катедрального Собору Верховних Апп. Петра і Павла. Вони особливі тим, що їх організувала й провадила іспанська молодь на чолі з о. Себастьяном. Їм допомагали наші священники: о. Андрій Лемчук, о. Роман Гaрасимів та о. Марʼян Лемчук.

Така зустріч відбувається вже вчетверте: спочатку в Чорткові, потім в Язловці, у Львові, і ось тепер - в Зарваниці. За цей час ці іспанці стали нашими справжніми друзями і бажаними гостями нашої парафії. А минулого року вони разом із нашою молоддю провели час на Світових Днях Молоді в Кракові.

Варто зазначити, що наші друзі добиралися на ці реколекції із пригодами. Спочатку скасували літак з Валенсії до Івано-Франківська і вони змушені були їхати до Мадрида, звідти - літаком до Києва. І знову ж, до Зарваниці добиралися набагато довше ніж планувалося, бо на дорозі була сильна ожеледиця. Але, Слава Богу, що вони приїхали і реколекції таки відбулися.

Ці два дні були надзвичайно насичені і проведені з користю для кожного. Цікаві конференції поєднувалися із роботою в малих групах, на яких учасники глибше роздумували над темою конференцій, рухливі ігри - із піснями на різних мовах, жодна трапеза не відбувалася без колядок, а вільний час проводили у дружніх розмовах.

Суботнього вечора відбувся своєрідний фестиваль пантомім і гумору. Всіх учасників розділили на 6 команд і кожна мала продемонструвати свої акторські здібності і показати без звуків якесь українське прислів’я після короткої підготовки.

Основною подією кожного дня була Свята Літургія, на якій молодь була дуже активною: співала разом із семінаристами, приступала до Таїнств Сповіді і Євхаристії.

Через те, що іспанці ще ніколи не були в Зарваниці для них була організована невелика екскурсія селом. Вони побували в Соборі Зарваницької Матері Божої, де якраз відбувалася виставка ікон з II мистецького пленера іконописців «Вікно у Небо», який завершився в неділю. Перед Собором побачили вертеп, у якому Свята Родина перебуває серед живих персонажів вертепного дійства, подібно як це було описано у євангельських розповідях. Потім завітали до храму, у якому відтворено Назаретську хатинку Матері Божої, в якій архангел Гавриїл благовістив Пречистій Діві Марії про народження Божого Сина. На закінчення екскурсії гості із нашою молоддю відвідали чудотворну ікону Божої Матері Зарваницької, біля якої спільно помолилися.

Завершилися реколекції особистим діленням про ці 2 дні: що цікаве почули, що зрозуміли, як будуть використовувати отримані знання та ін.

Для молоді дуже важливі такі зустрічі, бо на них вона ділиться своїм досвідом, думками, методами й способами долати все те, що заважає бути добрими дітьми й друзями, стати в майбутньому хорошими християнськими батьками і достойними громадянами своєї країни.

Дякуємо Господу за всіх організаторів та учасників цих молодіжних реколекцій!

Прес-служба Катедрального Собору

Спільні реколекції української та іспанської молоді в Зарваниці https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User