Урочиста Свята Літургія з нагоди храмового свята у церкві Святого Івана Богослова, що побудована на території  Чортківського слідчого ізолятора, відбулася 9 жовтня 2013р.Б.

Разом з духовенством та засудженими, які відбувають покарання  у господарській обслузі СІЗО молилися   співробітники установи, перший заступник начальника управління Р.В. Макаровський, старший психолог сектору СВПР управління ДПтС України в Тернопільській області В.Д. Колодій. Дякуючи представникам управління священнослужителі з Польщі та Швейцарії  таж могли взяти участь у Богослужінні.

  Тарас Бакун, старший інспектор із соціально-виховної та психологічної роботи  поділився своїми думками щодо душпастирської праці священиків Бучацької єпархії: »Священослужителі надають значну  допомогу адміністрації у духовному та моральному відродженні осіб, які утримуються в установі. Капелан о. Андрій Лемчук   щосереди здійснює Таїнство Сповіді для ув’язнених та засуджених, щонеділі  та по великих релігійних святах проводить Богослужіння у храмі. Ця праця, без сумніву, приносить свої корисні плоди. Тільки за останній період двоє засуджених прийняли Святі Тайни  Хрещення і Миропомазання, а один засуджений прийняв Таїнство Подужжя у нашому храмі.

Великою популярністю серед наших засуджених користуються художні та документальні фільми духовного змісту, які пропонує отець-капелан».

Священослужителі висловили теплі слова вдячності начальнику установи В. Заверусі та працівникам слідчого ізолятора за активне сприяння у поширенні та утвердженні  християнських цінностей  в установі та вручили  почесні грамоти.

  Насамкінець начальник установи В. Заверуха  зазначив:» Кожна людина, незважаючи на всі її вчинки, має право на розкаяння і виправлення свого життя. Адже Господь повний співчуття, милосердя і любові. Він більше радіє одним розкаєним грішником, ніж дев’яносто дев’ятьма  праведниками. Тому духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув’язнених і невід’ємною частиною морально- виховного процесу».

«Kожна людина, незважаючи на всі її вчинки, має право на розкаяння і виправлення свого життя», - В. Заверуха https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User