Служіння для Бога та народу полягає не тільки у священстві чи в монашестві, але кожен із мирян є покликаний до цього служіння – служити вірою і правдою своїм праведним життям та добрим прикладом для людей. Протягом історії церква знає багатьох своїх синів та дочок, які стали, направду, світлом для світу у своєму покликані – мирянського життя. Одним із таких особистостей сучасності є пан доктор габілітований Кароль Клявза професор Люблінського університету, який завітав в серце нашої єпархії на запрошення Апостольського Адміністратора о. Дмитра Григорака, ЧСВВ. В рамках постійної формації священників Бучацької Єпархії пан Клявза прочитав лекції на тему: Еклезіологія  в світлі ІІ Ватиканського Собору.


В коротенькій розмові – інтерв’ю пан Кароль згадав про те, що його коріння походить з України, і тому в особливіший спосіб йому є приємно перебувати на рідних теренах його батьків. Щодо своєї наукової діяльності пан професор зазначив, що йому приносить велике задоволення вивчати богослов’я східної ікони і знайомити з нею західну традицію, представляти величну красу ікони в якій прихована благодать – правдивий образ і подоба людини, християнина.
На запитання про співпрацю пан Кароль ствердно відповів, що має таке бажання співпрацювати і його катедра з Богослов’я ікони готова до наукової співпраці з українськими духовними навчальними закладами та українськими студентами. І така співпраця стане корисною для двох сторін, оскільки дасть можливість до глибшого пізнання та розуміння двох традиції, які є, як висловлювався папа Іван Павло ІІ, двома легенями Христової Церкви, що доповняють одна одну.

Служіння для Бога та народу https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User