«Коли ми виграємо духовний фронт, тоді виграємо і політичний, і суспільний», - Владика Димитрій

28 листопада 2021 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, відвідав парафію Новомучеників і Блаженних Українського Народу та очолив Архиєрейську Святу Літургію з нагоди храмового свята Святого Священномученика Йосафата.

Згідно недільного Євангелія, єпископ вияснював, як діє Бог у людському житті і як діє злий дух: «Бог створив світ і людей добрими. Перша проба для частини ангелів закінчилася неуспішно. Від того часу злий дух діє дуже нахабно супроти людини, натомість Господь Бог діє толерантно, шануючи свобідну волю людини. Приклад добрих ангелів, які стали до боротьби зі злом, є для нас викликом в теперішній час, коли так багато у світі зла. Ми теж є покликані до духовної боротьби, щоб захищати християнські цінності, бути активними у суспільному житті».

Далі Владика продовжив: «Ми, як християни, теж маємо зробити свій вибір. Синод єпископів знову закликає нас до молитви і посту (строгий піст у нашій єпархії є кожного четверга за мир в Україні). Бог, бачачи наші наміреннях, наші жертви, наші старання, буде діяти потужно. В історії є багато прикладів, коли піст і молитва зупиняли війни. Коли ми виграємо духовний фронт, тоді виграємо і політичний, і суспільний. Виконуючи волю Божу, а не свою, ми збільшуємо ряди Божих воїнів».

«Святий священномученик Йосафат прийшов до монастиря і теж творив духовну боротьбу, він став мучеником за єдність християн. Молімось до наших українських мучеників, які заступаються перед Господом за нас».

Також підчас Святої Літургії, з рук Владики Димитрія, священичі свячення отримав диякон Микола Дмитрів, який щиро подякував своєму святителеві, батькам, дружині та родині за молитву і підтримку.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Коли ми виграємо духовний фронт, тоді виграємо і політичний, і суспільний», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/01122101/010.JPG#joomlaImage://local-images/2021/01122101/010.JPG?width=1160&height=768 Super User