«Свобода - це дорога преображення мого народу», - Владика Димитрій

24 серпня 2021 р. Б. з нагоди 30 - річчя Незалежності України Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію в Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла, що в м. Чорткові.

Звертаючись до вірних, Архиєрей сказав: «Народ, який поважає себе, святкує у ті дні, які Господь дав їм дар бути собою. І ми теж, святкуючи, дякуємо Богові, що провадив нас своєю батьківською рукою і тим людям, які своєю вірою і любов'ю вибороли нам свободу. Попри всі титанічні потуги наших недругів, ми все ж таки є. Не з ненависті наші сини і доньки вставали до боротьби, а з любові до своєї землі і народу».

Далі Владика продовжив: «Любов полягає не в тому, що ми полюбили Бога, а що Бог полюбив нас. Бог нас полюбив і зберіг. Без віри Бог би нас не зберіг. Довгі роки ми не мали ні Держави, ні зброї, ні армії, але віра дала нам все. Дякуємо Богові за те, що дав нам цей дар - бути. Дякуємо тим, які зберегли віру, мову, культуру, землю, традиції. Дякуємо Богові, що вони були. Доля будь - якої боротьби вирішується у духовній боротьбі. Страх і байдужість - це є духовні речі, які тільки з вірою можна перемогти. Бог - це є щастя, радість, свобода, любов, і з Богом ми цей страх перемогли, але байдужість ще ні. Зараз є час боротьби з байдужістю. Свобода - це є процес, це дорога преображення моє особисте і мого народу. Постійно потрібно визволятися від гріха, щоб не бути рабом зла. І це може зробити тільки Бог. Кожен з нас має старатися, щоб мій народ жив якнайкраще. 30 років - це є знак Божої уваги до нас. Без наших зусиль, страждань і терпіннь ми не зможемо зберегти Україну. Маємо передати віру і Державу нашим нащадкам. Дякуємо Богові за те, що ми є, просімо, щоб той процес преображення тривав і вдосконалював наш народ у Божих очах до безконечності».

«Свобода - це дорога преображення мого народу», - Владика Димитрій

Єпископ закінчив своє слово словами пророка Іссаї 41.10: ««Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю». Не біймося, йдімо вперед, Бог нас веде, довіряймо Йому!».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Свобода - це дорога преображення мого народу», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User