«Той народ, який зберігає віру, має майбутнє», - Владика Димитрій

7 серпня 2021 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ, благословив відкриття ХXІІ Всеукраїнського фестивалю «Дзвони Лемківщини», що проходив в урочищі Бичова на Ватряному полі, неподалік міста Монастириська.

На Архиєрейській Літургії, під час недільної проповіді, Владика Димитрій, звертаючись до присутніх, сказав: «Людина відчуває, що є хтось вищий від неї. Важливо, в що ми віримо і в кого ми віримо. Віра є присутня в кожного. Вірити в те, що є справжньою правдою, добром, щастям є притаманне кожній людині. Тим добром, правдою є наш Творець, який нас створив і знає, що для нас є найкраще».

«Той народ, який зберігає віру, має майбутнє», - Владика Димитрій

Далі єпископ продовжив: «Це Господь дав віру сліпцям, не тільки щоб їх оздоровити, але щоб їх спасти. Віра - це не є явище природнє, людське, це - надприродній дар. Папа Бенедикт XVI сказав: «Віра - це не просто прийняття певних істин. Віра - це глибокий, особистий зв'язок з Ісусом Христом. Для чого цей зв'язок? Ми всі вже маємо знати, що Бог створив людину не для терпіння, болю, смерті. Внаслідок первородного гріха, а також особистих гріхів, ми втрачаємо цей зв'язок і тому терпимо наслідки. Христос, і тільки Христос, який є Дорогою, Правдою і Життям, може поєднати нас з Богом, з самим собою. Гріх - це зло, яке нас спотворює, заважає нормально жити. Але, ми будучи розумними істотами, можемо вибирати між добром і злом».
«Той народ, який зберігає віру, має майбутнє. Наш народ теж, який нічого не мав, але зберіг віру в Господа Бога, живе і по сьогодні. Батьки, які дали дітям віру в Бога, дали найбільше.

Господь запрошує нас дивитися в майбутнє, брати приклад з наших предків, робити мудрі висновки і з Богом творити теперішнє і майбутнє», - завершив єпарх Бучацький.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Той народ, який зберігає віру, має майбутнє», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User