«Апостол Петро і апостол Петро є для нас прикладом стійкості у вірі», - митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк

12 липня 2021 р. Б. Архиєрейську Святу Літургію на храмове свято святих апостолів Петра і Павла в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні єпарха Бучацького владики Димитрія Григорака та духовенства єпархії.

У своїй проповіді митрополит Василій наголосив: «Сьогодні святкуємо свято святих Апостолів Петра і Павла, які є фундаментом віри Церкви Христової. Через мучеництво ці апостоли стали братами, тому Церква святкує їхню пам’ять разом, в один день.
Про їхню пошану серед християн свідчить багатовікова традиція, що походить з часів, коли було важко подорожувати – іти на паломництво до Риму, щоб молитися на їхніх могилах. Так триває до сьогодні, хоч подорожувати стало значно простіше. Християни їдуть до могил святих апостолів, щоб відновити власну віру, засвідчити єдність з Папою та іншими братами у християнській вірі, підтвердити свою місію у поширенні Євангелії Христової».

Далі архиєпископ продовжив: «Святі апостоли різні за походженням та вдачею, але одинакові в любові до Христа і до Церкви. Обоє віддають своє життя у мучеництві за Христа. Апостоли - люди подібні до нас зі своїми слабостями, страхами, здатні зраджувати, проте, мали повну довіру до Христа і Христос довірився їм».

«Апостол Петро і апостол Петро є для нас прикладом стійкості у вірі», - митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк

«Вони, перетворені Божим милосердям і силою Духа Святого, стали основою християнської спільноти Христової Церкви, призначеної поширитися по цілому світі. Вони є для нас прикладом стійкості у вірі, тож наслідуймо їх у щоденному житті», - заохотив вірних проповідник.

Після закінчення Святої Літургії митрополит Василій щиро поділився своїм служінням у роки підпілля, а також запросив всіх на Загальнонаціональну прощу до Зарваниці.

Також того ж дня мер міста Чорткова, Володимир Шматько вручив Владиці Димитрію грамоту, як почесному громадянину міста. Подякував за плідну працю та духовно-моральну опіку над містом і його околицями.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Апостол Петро і апостол Петро є для нас прикладом стійкості у вірі», - митрополит Тернопільсько-Зборівський https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User