«Як лань прагне до водних потоків так душа моя прагне до тебе, Господи» ( Пс. 42.2)

5 червня 2021 р. Б. у Зарваниці відбулася IV Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних Дружин, у якій взяли участь діти з парафій Бучацької єпархії УГКЦ.

Зокрема із парафії Новомучеників і Блаженних Українського народу м. Чорткова дитячу прощу очолив о. Євген Гаврилишин, який поділився своїми думками: «Як лань прагне до водних потоків так душа моя прагне до тебе, Господи» ( Пс. 42.2). Такими словами ми виявляємо бажання мати завжди зв'язок з Господом. Минулого року не раз наша душа подумки линула на велелюдну прощу до Зарваниці, де в особливий спосіб прославлена Пресвята Богородиця в іконі Зарваницької Божої Матері огортала нас своєю материнською любов'ю. І ось сьогодні це сталося. Голос Церкви покликав до цього святого місця Вівтарну та Марійську Дружини. І ми, як вірні діти Марії, відгукнулися на цей заклик».

Завдяки добре організованій програмі, учасники прощі справді мали чудову нагоду засвідчити своє дитинне довір'я до Зарваницької Богородиці. Зокрема ті, які вступаючи до Марійської Дружини, обіцяли бути її вірними послідовниками.

Такі прощі завжди є прекрасним свідченням віри, де юні християни-однолітки разом моляться, беруть участь у Святих Таїнствах Сповіді і Євхаристії, діляться своїм пережиттям Бога, разом радіють і прославляють Господа.

Також і духовні отці мають змогу поділитися досвідом ведення таких дитячих та юнацьких спільнот на своїх парафіях та разом з цілою Церквою молитися у стіп Богородиці в Зарваниці.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Як лань прагне до водних потоків так душа моя прагне до тебе, Господи» ( Пс. 42.2) https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User