Всеукраїнський з'їзд аніматорів та духівників «Подружніх зустрічей УГКЦ» в Зарваниці

21-23 травня 2021 р. Б., в Зарваниці відбувся Всеукраїнський з’їзд аніматорів та духівників спільноти «Подружні зустрічі УГКЦ», на якому зібралось 90 учасників з усіх осередків: Києва, Львова, Тернополя, Івано-Франківська та Чорткова.

Гаслом цьогорічного з'їзду були слова апостола Павла до Коринтян: «А маємо цей скарб в глиняних посудинах, щоб було видно, що велич сили є від Бога, а не від нас».

Захід розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії в Соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький.

Єпископ привітав учасників і побажав їм плідної праці, ревної молитви та щедрого Божого благословення для кожного подружжя, яке живе з Христом і готове інших, через власний приклад, привести до Бога.

У програмі заходу була і реколекційна частина, де, окрім аніматорів, до присутніх з духовним словом звернувся Владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський.

Крім насиченої молитовної програми, цікаво та творчо відбулися представлення осередків та ділення самих учасників з'їзду.

Ось як одна подружня пара аніматорів поділилася своїм досвідом: «Ми хочемо жити так, щоб, дивлячись на нас, інші хотіли бути подружжям і створювати сім’ю. Ми хочемо бути такими аніматорами, щоб інші, дивлячись на нас, хотіли ставати аніматорами. Ми хочемо бути такими членами правління, щоб інші, дивлячись на нас, теж хотіли працювати у правлінні».

Подружні пари роз'їхалися по своїх домівках, щоб з новими духовними силами на місцях оживляти стосунки наших українських сімей, відкриваючи їм джерела Божої ласки та любові.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Всеукраїнський з'їзд аніматорів та духівників «Подружніх зустрічей УГКЦ» в Зарваниці https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User