«У Христі наш захист і перемога», - Владика Димитрій

Архиєрейську Божественну Літургію у свято Воскресіння Христового 2 травня 2021 р. Б. очолив Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - єпарх Бучацький в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові.

У великодньому посланні Владика Димитрій звернувся до своєї пастви з такими словами: «Своїми страстями і Воскресінням Бог найповніше виявив ким Він є, і хто для Нього є людина. Чи є сьогодні хтось із нас, хто може усвідомити собі всю повноту величі людини, якщо навіть Бог став людиною, щоб вмерти за неї?! Він повертає нам втрачену гідність. Так, ми не боги, ми люди, але істоти богоподібні, яких Бог створив і поставив поруч із Собою у Своїй Божественній родині, як своїх дітей. Кожного з нас, без винятку, Бог безмежно любить».

«У Христі наш захист і перемога», - Владика Димитрій

Далі єпископ продовжив: «Недаремно Божий Син приходив у світ, страждав і помер. У Ньому наш захист і перемога. Він не покинув нас, але залишився ще більше присутнім, ніж до Воскресіння - з кожним з нас у Святому Дусі. Він є з нами у Своєму Слові – в Євангелії – Добрій Новині про Його Царство, у Євхаристії і Святих Тайнах Церкви, які є плодом Його Хресної Жертви. Господь завжди є з нами: не забуваймо цю правду!. «Не бійся! Тільки вір!». Нехай ці слова Господа зміцнять нашу віру у Його перемогу і в нашій боротьбі зі злом. Нехай зміцнять нашу надію слова з Утрені: «Вони навколо обступили мене, але я ім’ям Господнім переможу їх», - завершив Владика Димитрій.

Після Літургії єпарх Бучацький освятив Артос та великодні кошики.

Прес-служба Бучацької єпархії

«У Христі наш захист і перемога», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User