У хрестопоклінну неділю 30 березня, о 15 год. по обіді, відбулась Хресна Дорога вулицями міста Бучача. Розпочалась вона з одного кінця міста і закінчилась в іншому кінці міста. Розпочав і закінчив Хресну Дорогу Апостольський Адміністратор о. Дмитро Григорак, ЧСВВ. Були присутні також о. Макарій Солюк, ЧСВВ – настоятель Бучацького монастиря отців Василіан, Бучацький декан о. Зеновій Войтюк, священики бучацького деканату, православний священик Київського Патріархату о. Петро з Бучача і римо-католицький ксьондз Миколай.

Особливою Хресна Дорога була тому, що хрест був несений усіма людьми (це були діти, молодь, школярі, вчителі, лікарі, влада, підприємці, священики, парафіяни, старші люди та різні братства). Розпочинали нести хрест священики. Довкола хреста діти несли віночки, а за ним молодь несла образи кожної стації.

О. Дмитро на закінчення Хресної дороги зазначив, що дуже важливо є нести хрест в своєму житті таким яким він є. Отож нехай це відчуття несення нами кожного дня хреста додає сили і відваги поборювати земні труднощі, щоб отримати вічні блага на небесах.

Підготував о. Макарій Солюк, ЧСВВ – настоятель
Бучацького монастиря отців Василіан
Хресту Твоєму поклоняємось Владико і святеє воскресіння Твоє славим… https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User