З 2 по 8 лютого2009 р. Б. у м. Новояворівську Львівської області відбувся з'їзд студентської молоді з усіх Єпархій УГКЦ. Протягом тижня проводилися тренінги та підготовка студентів до Капеланства в університетах та інших навчальних закладах.

За час підготовки учасники вчилися як працювати із студентами, як бути справжнім християнським лідером та що потрібно, щоб стати добрим капеланом. Також проводилися різні конкурси та давалися практичні завдання для набуття нових умінь та навиків у співпраці з молоддю. Розглядалося питання «файндрейзінгу», тобто пошуку та підключення різних коштів для організації доброчинних акцій та концертів... Вивчали нові інтерактивні методи спілкування та проведення зустрічей, вирішення різних проблем, що турбують студентів. Тренери, які приїхали з Католицького Університету м. Львова, ділилися з нами своїм досвідом, допомагали у вирішенні різних проблемних ситуацій. Вчили нових методів зацікавлення молодих людей брати активну участь у християнському житті. Крім Тренерів, також приїжджали отці-капелани та студенти, які розповідали про свою працю в університетах, ділились своїми знаннями та досягненнями. Одним із гостей був проректор Львівської духовної семінарії Св. Духа о. Орест. Він пояснив, чому цей рік є роком «Священичого покликання» та допоміг зрозуміти, що таке покликання.

Метою організаторів тренінгу є: надихнути людей до кращої активності у християнському житті, допомогти зрозуміти своє покликання.

Від Бучацької Єпархії учасниками конференції були: Оксана Заставна та студенти ЧДКА брати Володимир Равлюк і Тарас Слободян, голова молодіжної комісії Бучацької Єпархії УГКЦ о. Ігор Середа.

Пройшовши вишкіл, молоді лідери почерпнули багато нових знань та навичок у співпраці зі студентською молоддю. Збагатились духовно та з чудовим настроєм роз'їхались для реалізації своїх знань у різних вищих навчальних закладах...

Комісія у справах молоді
Бучацька Єпархія УГКЦ

«Ви — світло для світу...» https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User